Sánchez retreu el balanç del PP a Catalunya, amb “referèndums il·legals i polítics presos”

"Miri enrere, parla de la qüestió territorial. Miri què ha passat en aquests últims set anys d'administració del PP: dos referèndums il·legals, una declaració unilateral d'independència, polítics presos i uns quants fugits"

El cap de l’executiu central, Pedro Sánchez, ha retret al líder del PP, Pablo Casado, el “balanç lamentable” del Govern del PP a Catalunya, que, segons ha recalcat, ha portat a “referèndums il·legals” i “polítics presos”.

Publicitat

Dit això, li ha demanat que faci una oposició d’Estat i li ha estès la mà al diàleg en aquesta legislatura per parlar de Catalunya, el pacte de Toledo o la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

En la primera sessió de control al Govern central en el ple del Congrés d’aquesta legislatura, Sánchez també ha recriminat a Casado que continuï amb la seva “estratègia de crispació i confrontació” i li ha demanat que no sigui el “ressò de la ultradreta”.

“Miri enrere, parla de la qüestió territorial. Miri què ha passat en aquests últims set anys d’administració del PP: dos referèndums il·legals, una declaració unilateral d’independència, polítics presos i uns quants fugits”, ha dit, i ha afegit que el balanç és “lamentable i que no ha guanyat ningú”.

Prèviament, el president del PP li ha demanat que “respecti l’estat de dret” i ha recordat que va prometre guardar i fer complir la Constitució mentre “rendeix homenatge” al president de la Generalitat, Quim Torra, i vol treure de la presó Oriol Junqueras “per la porta del darrere” amb una reforma del Codi Penal. A més a més, li ha dit que encara és a temps de “no seguir els passos” del “dictador” Nicolás Maduro.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes