La Generalitat no donarà concerts educatius a les escoles que segreguen per gènere

Ho ha dit durant la sessió de control al Govern aquest dimecres al Parlament

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha defensat que el decret d’admissió d’alumnes defensa drets i no privilegis: “No hi haurà concerts educatius per a les escoles que segreguen per gènere”.

Publicitat

Ho ha dit durant la sessió de control al Govern aquest dimecres al Parlament, després d’una pregunta sobre el model educatiu que ha fet el secretari general del PP català, Daniel Serrano.

Bargalló ha assegurat que tant aquest decret com el de concerts educatius provenen del Pacte contra la segregació escolar i del Pacte nacional per a l’educació, i ha explicat que el projecte de decret està en període de debat i negociació i pendent del primer informe del Consell Escolar de Catalunya.

Serrano ha criticat que a l’escola concertada hi ha preocupació perquè, segons ell, amb aquest decret es vol limitar la capacitat d’elecció dels pares, la capacitat d’autogestió dels centres i s’imposa a les patronals un model que no comparteixen: “Signa una declaració de guerra”.

Ha assegurat que el Govern vol imposar el decret sense el consens de la comunitat afectada i ha alertat que, si aquest decret tira endavant, l’autonomia dels centres concertats farà fallida: “No continuï endavant i retiri aquest decret”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes