La Fundació Mies van der Rohe obrirà les portes del pavelló els primers diumenges de mes

També oferirà més activitats educatives

La Fundació Mies van der Rohe obrirà les portes del pavelló els primers diumenges de mes i es proposa la fita d’arribar als 100.000 visitants al llarg del 2020. El consell d’administració de la fundació ha aprovat els programes i pressupostos del proper any. Una de les novetats és l’aposta per realitzar més activitats educatives, incorporant nous tallers per a alumnes de primària i per a famílies. També es posarà en marxa un servei gratuït d’audioguia, nous fulls explicatius i s’amplien els supòsits de gratuïtat i les tarifes reduïdes d’entrada.
El consell d’administració de la fundació està format per l’Ajuntament de Barcelona, el Ministeri de Foment, el Departament de Territori i Sostenibilitat, la Fira de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, el Museum of Modern Art de Nova York i l’Stiftung Preussischer Kulturbesitz de Berlín.

Publicitat

A més de les intervencions artístiques creades de manera específica per a l’espai del Pavelló lligades a esdeveniments de la ciutat (Llum Barcelona, Loop, SonarMies, Swab, Barcelona Gallery Weekend), del cicle de música (amb la col·laboració de la Fundación Goethe) i el de cinema a l’aire lliure Pantalla Pavelló, es presentarà la intervenció resultant de la primera edició de la Beca Lilly Reich per a la igualtat en arquitectura ‘Re-enactment: Lilly Reich ocupa el Pavelló de Barcelona’. També s’obrirà la segona convocatòria d’aquesta beca, que té caràcter biennal.

El 2020 tindrà lloc la tercera edició dels premis Young Talent in Architecture dirigits a destacar els millors projectes final de carrera de les escoles d’arquitectura europees.

A més d’impulsar la Setmana d’arquitectura en la seva quarta edició, es desenvoluparan nous programes amb entitats i plataformes culturals europees. En aquest sentit, destaquen la participació a la Future Architecture Platform i la col·laboració amb la Cité d’Architecture de Paris.

El pressupost del 2020 s’acosta als dos milions d’euros, dels quals més d’un 50% prové d’ingressos propis generats per l’explotació del pavelló amb visites, lloguers i venda de publicacions i productes, a més dels aconseguits pel patrocini i col·laboracions amb entitats privades i públiques. Les aportacions realitzades pels membres del consell d’administració i en particular per l’Ajuntament de Barcelona representen un 35% del pressupost. La resta del finançament s’obté a través de col·laboracions i de projectes subvencionats per la Unió Europea.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes