L’Advocada General del TJUE diu que Polònia, Hongria i Txèquia van violar el dret europeu negant-se a reubicar refugiats

Els magistrats de l'alt tribunal encara s'han de pronunciar sobre la denúncia de la Comissió Europea

L’Advocada General del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, Eleanor Sharpstonm, considera que Polònia, Hongria i Txèquia van violar la normativa europea en negar-se a reubicar demandants d’asil. En les seves conclusions no vinculants publicades aquest dijous, l’Advocada General ha assegurat que aquests països no poden esquivar les seves obligacions europees de reubicació emparant-se en l’ordre públic i la seguretat interior. Ara els magistrats de l’alt tribunal s’hauran de pronunciar en els pròxims mesos sobre la denúncia de la Comissió Europea contra aquests tres països per no admetre refugiats arribats a Grècia i Itàlia.

Publicitat

Els 28 estats de la UE van pactar el 2015 el repartiment dels sol·licitants de protecció internacional entre tots, però Polònia, Hongria i Txèquia s’hi van negar.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes