Johnson assumeix l’acord amb Brussel·les com a única forma de sortir de la UE

"L'única forma de sortir de la UE, l'única manera de complir el Brexit, consisteix a continuar endavant amb l'acord que tenim

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha declarat aquest diumenge que l’única forma d’abandonar la Unió Europea passa per l’acord que ha negociat amb les autoritats de Brussel·les, tal com ha reconegut en una entrevista concedida a Sky News.

Publicitat

“L’única forma de sortir de la UE, l’única manera de complir el Brexit, consisteix a continuar endavant amb l’acord que tenim”, ha declarat Johnson en una compareixença que suposa el tret de sortida de la seva carrera cap a les eleccions del 12 de desembre.

Aquesta declaració coincideix amb una informació publicada aquest dissabte per ‘The Times’, que anticipava els preparatius d’un nou “manifest conservador” en el qual Johnson declararà l’abandonament de la seva idea d'”aconseguir el Brexit o morir en l’intent”, és a dir, una ruptura neta amb Brussel·les.

En l’entrevista, Johnson ha relacionat aquest canvi de rumb amb la incapacitat per arribar a un acord econòmic especial amb els Estats Units que hagués suposat una taula de salvació davant allò que hauria estat una tumultuosa sortida del bloc europeu sense acord previ.

En aquest sentit, el primer ministre britànic ha declarat que el president nord-americà, Donald Trump, s’ha equivocat amb aquesta negativa.

“Qualsevol que vegi el nostre acord pot veure que és un acord extraordinari”, ha assegurat el primer minstre. “Em temo que, en aquest sentit, el president dels Estats Units ha comès un error manifest”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes