La CUP alerta que “ningú s’atreveixi” a fer electoralisme de l’Assemblea de Càrrecs Electes

Vehí troba "positiva" la convocatòria de la reunió per a construir "noves institucions"

La cap de llista de la CUP a les eleccions espanyoles del 10-N, Mireia Vehí, ha alertat que “ningú s’atreveixi” a fer electoralisme de la convocatòria de l’Assemblea de Càrrecs Electes. En una roda de premsa a l’ACN aquest dimecres al matí, la candidata anticapitalista ha dit que troba “positiva” la reunió. Segons Vehí, la idea de crear “nova institucionalitat” és “fonamental”, perquè “cap” de les institucions de l’Estat “no val”. Així, la CUP aposta per reforçar i construir nous organismes. Ara bé, adverteix que “no són el camí” si s’han de convertir en una “operació de campanya electoral”. Vehí ha conclòs que la situació ja és “prou excepcional” com perquè algú s’atreveixi a fer campanya de la “repressió”. “Ni és el moment ni és la forma”, ha argumentat.

Publicitat

Vehí ha afegit que quan la CUP va convocar la setmana passada una trobada d’electes era amb la idea “clara” que cal institucionalitat, si el Govern no posa solucions polítiques “que serveixin”, davant l’escenari de “repressió” de l’Estat. Els anticapitalistes sostenen que aquestes noves institucions han de fer una “feina clau” per a resoldre el conflicte, i exigir a la comunitat internacional una “mediació” a l’entorn de d’amnistia i l’autodeterminació.

L’Assemblea de Càrrecs Electes es reuneix per primera vegada avui a les 19:00 al Palau de Congressos (Barcelona), convocada pel Consell per la República que presideix Carles Puigdemont. La trobada arriba el dia abans que comenci la campanya del 10-N.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes