Cs contra la inviolabilitat dels edificis universitaris

El partit taronja demana que els rectors catalans compareguin al Parlament per explicar per què s'han adherit a un manifest "ideològic"

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha explicat que el partit presentarà una iniciativa parlamentària perquè els Mossos d’Esquadra puguin entrar als campus universitaris sempre que es produeixin delictes d’amenaces, coaccions o agressions. En declaracions als periodistes des del campus del Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Carrizosa ha defensat que no hi poden haver “espais d’impunitat” i ha afegit que Cs també demanarà que els rectors d’universitats catalanes compareguin al Parlament per explicar per què s’han adherit a un manifest “ideològic”.

Publicitat

Carrizosa també ha preguntat als rectors si faran concessions als alumnes que fan “xantatge” amb “violència i barricades”. “Els donaran un sistema d’avaluació diferent a la resta d’alumnes? Els premiaran amb alguna avantatge? És cert que els alumnes que estan a la presó o ferits en hospitals se’ls tornarà l’import de la matrícula? Es premiarà el xantatge dels encaputxats?”, ha preguntat dirigint-se als rectors.

El president de Cs al Parlament ha volgut manifestar el seu suport als alumnes que ahir van tenir problemes per entrar al campus de la UPF pel bloqueig dels seus accessos. I ha defensat que l’actitud dels organismes públics ha de ser de “rebuig a les coaccions” i de defensa perquè cadascú pugui fer el que vulgui. “Els que vulguin fer vaga que en facin i els que vulguin fer classe, que en facin”, ha afegit.

Pel que fa a la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre el pla d’acció exterior de la Generalitat, Carrizosa ha dit que el seu partit ja va advertir que l’acció del Govern en aquest àmbit no és estatutària. En aquest sentit, ha afirmat que l’executiu català s’ha de limitar a promoure la cultura i l’economia a l’estranger i “no a parlar d’Espanya com un estat totalitari i franquista”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes