El TSJC veu possible desobediència de l’alcalde d’Agramunt (Lleida) per cedir una escola l’1-O

"A més, l'investigat va participar activament en el desenvolupament de les votacions que es van celebrar aquell dia, malgrat la prohibició del TC", ha indicat el tribunal

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha considerat aquest dilluns que l’alcalde d’Agramunt (Lleida) i diputat d’ERC al Parlament, Bernat Solé, presumptament va cometre un delicte de desobediència l’1-O en permetre el referèndum al seu municipi i cedir una escola.

Publicitat

En una interlocutòria recollida per Europa Press, l’alt tribunal català acorda traslladar el cas a la Fiscalia perquè d’aquí deu dies sol·liciti l’obertura del judici o l’arxivament del cas.

Segons el TSJC, Solé va dur a terme dos actes per permetre l’1-O malgrat les suspensions que va dictar i notificar el Tribunal Constitucional (TC): el 25 de setembre del 2017 va intervenir en un acte al Teatre Casal d’Agramunt a favor de celebrar i participar en la votació i l’1 d’octubre l’Ajuntament presumptament va cedir l’ús del CEIP Macià-Companys.

“A més, l’investigat va participar activament en el desenvolupament de les votacions que es van celebrar aquell dia, malgrat la prohibició del TC”, ha indicat el TSJC.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes