Sánchez amenaça el Parlament i al Govern amb una resposta “ferma” de l’Estat

El candidat del PSOE insisteix en campanya que l’independentisme “desitja que governi la dreta”

El president del govern espanyol en funcions i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha advertit aquest dimarts “el govern de la Generalitat i els diputats independentistes del Parlament de Catalunya” que “qui creui la frontera de la llei es trobarà la resposta serena i ferma de l’Estat democràtic i de dret”. En un acte electoral a Segovia, Sánchez ha insistit que “no hi pot haver diàleg per retorçar la Llei” i ha tornat a demanar a Torra que en comptes de trucar-lo “el primer que ha de fer és una crida a la convivència a Catalunya i defensar les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat”. També ha reiterat que l’independentisme “està desitjant que la dreta torni al govern a Espanya”.

Publicitat

Sánchez ha assegurat de nou que l’independentisme és “minoritari des del punt de vista social” i “prova d’imposar el seu projecte”. Ha rebatut el discurs dels qui defensen el dret a decidir assegurant que “en els últims anys no hi ha hagut cap altra comunitat autònoma amb més votacions, i la societat ha donat l’esquena als projectes independentistes”. “Hi ha una majoria social a Catalunya que vol viure en convivència i cohesionada i no viure en incertesa i provocació per part del projecte independentista”, ha dit.

Sánchez també ha tornat a acusar els partits de la dreta de ser deslleials amb el seu executiu. “Estem gestionant una sentència sobre fets que van tenir lloc durant el govern del PP, i el mínim que els demanem és que siguin lleials”, ha dit. En aquest sentit ha afirmat que el seu executiu sabia “perfectament” que “la sentència del Suprem suposaria una convulsió a la societat i al mapa polític català”, però ha donat una resposta “ferma” i “proporcional”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes