Cristina Morales guanya el Premi Nacional de Narrativa del Ministeri de Cultura per l’obra ‘Lectura fácil’

El guardó que ha rebut l'autora andalusa afincada a Barcelona està dotat amb 20.000 euros

L’escriptora Cristina Morales (Granada, 1985) ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Narrativa 2019 per l’obra ‘Lectura fácil’ (Anagrama), que ja va guanyar el Premi Herralde de Novel·la, segons ha informat aquest dilluns en un comunicat el Ministeri de Cultura i Esport El jurat ha decidit donar-li el premi, dotat amb 20.000 euros, per una proposta “original i radical”. No és la primera vegada que es guardona Cristina Morales per aquesta obra, segons ha indicat el mateix Ministeri. L’any passat l’autora andalusa ja va guanyar el premi Herralde de Novel·la. A part, l’escriptora -establerta a Barcelona- ha guanyat premis narratius de novel·la i de relat curt com els del diari ‘El Mundo’ o el de la Conselleria de Cultura de la Junta d’Andalusia.

Publicitat

El jurat que ha decidit el veredicte estava presidit per la directora general d’Indústries Culturals i Cooperació, Adriana Moscoso del Prado Hernández, i per la subdirectora general de Promoció del Llibre, la Lectura i les Lletres espanyoles, Begoña Cerro Prada. Segons el Ministeri, entre els vocals del concurs també ha participat l’autora que va guanyar el Premi Nacional el 2018, Almudena Grandes Hernández.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes