Campanya permanent de la Moncloa per criminalitzar l’independentisme

Marlaska assegura que "només hi ha violència de radicals independentistes"

Publicitat

El ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha defensat aquest dimecres la professionalitat i la feina dels policies que gestionen els aldarulls a Catalunya i ha recordat al president de la Generalitat, Quim Torra, que “només hi ha violència dels radicals independentistes”.

“En això ha que ser molt clar i contundent”, ha dit Marlaska en declaracions a LaSexta recollides per Europa Press, “aquí no hi ha dues violències, aquí hi ha una violència exclusiva dels violents radicals, en el cas de Catalunya, dels independentistes violents”.

Segons el ministre, en aquest punt “no valen equidistàncies” de Torra ni altres dirigents polítics. “Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil han de fer un exercici legítim de la força en termes de necessitat i proporcionalitat quan els violents pertorben la seguretat pública, i sempre per garantir l’ordre públic en benefici del conjunt de la societat”, ha afegit.

Marlaska, que s’ha remuntat a la seva etapa anterior de jutge de l’Audiència Nacional per elogiar l'”eficàcia” dels Mossos, ha insistit que els policies el que fan és “posar-se davant de la societat per restablir l’ordre i exercir drets i llibertats”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes