ERC demana deixar de banda els “retrets” davant una operació de l’Estat per “eliminar l’independentisme”

Vilalta acusa Sánchez de "menysprear" la ciutadania per "només visitar els seus ferits"

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha emplaçat aquest dilluns l’independentisme a “fer pinya” i a deixar de banda els “retrets” davant una operació de l’Estat “per eliminar” el moviment sobiranista. En roda de premsa a la seu del partit, Vilalta ha avisat d’una “emergència democràtica” i ha recordat que l’adversari” és l’Estat que “no vol seure a parlar” i fa “guerra bruta”. La secretària general adjunta dels republicans s’ha referit al fet que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, hagi visitat aquest dilluns Barcelona i l’ha acusat de “menysprear” i “insultar” la ciutadania “per anar a veure els seus ferits”. Una vegada més, ha exigit a Sánchez que doni una “solució política i democràtica”.

Publicitat

De fet, Vilalta ha considerat que l’actitud de Sánchez de nou asseure’s a parlar amb el president de la Generalitat, Quim Torra, és una “irresponsabilitat” i que no actua com a president dels catalans. “No només nega el diàleg sinó que menysprea i insulta a la cara”, ha apuntat. Ha afegit, que Sánchez s’assembla” a l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy per amagar-se enlloc d’abordar una solució democràtica.

Per tot plegat ha demanat unió als independentistes davant les “reiterades negatives” i per tal de guanyar la “guerra bruta”, la “intoxicació” i la “manipulació”. Ha parlat de trobar una “resposta política” i “consens” que passi per l’autodeterminació, la llibertat, l’amnistia, la defesa de tots els drets i llibertats i que cada vegada “faci ser més forts”. “No va de retrets, ni de posar-se medalles. Va ser poder guanyar a l’Estat”, ha expressat. També ha explicat que ERC confia en fer possible una resposta conjunta a la sentència de l’1-O en forma de proposta de resolució per poder canalitzar els “anhels de la ciutadania” en el proper ple del Parlament.

Sobre una trobada de diversos electes catalans, Vilalta ha constatat que la seva força seria bona i que es faria escoltar unes veus que “representen la ciutadania”. S’ha mostrat confiada que els partits podran arribar a un acord perquè aquests càrrecs d’arreu del territori també tinguin un paper de resposta a la sentència de l’1-O.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes