ERC crida a respondre “al carrer i a les urnes”

Rufián i Vilalta qualifiquen el veredicte de "salvatjada" i auguren que provocarà "un terratrèmol polític i social"

Publicitat

ERC demana respondre a la “venjança” de la sentència “al carrer i a les urnes”. En una roda de premsa al Parlament, el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha expressat que la sentència del Tribunal Suprem, que condemna a 13 anys de presó a Oriol Junqueras, és “una salvatjada” que suposa “una irresponsabilitat històrica”. “No fa falta ser independentista per saber que el que s’acaba de publicar no és una sentència, és una venjança”, ha criticat. I ha cridat a contestar “de la mateixa manera que sempre” aquesta “agressió”: “Al carrer, de manera cívica i pacífica”, i “a les urnes” a les eleccions espanyoles del 10 de novembre. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que aquesta és una causa general contra l’independentisme i que aquest “error històric” provocarà un “terratrèmol polític i social”.

En una compareixença amb diversos membres electes d’ERC, Vilalta ha dit que l’Estat “ha escrit la seva pròpia sentència” i ha considerat que el veredicte respon a una “voluntat de venjança”. La portaveu del partit ha dit que aquesta sentència és injusta, com ho ha estat el procediment, i ha apuntat que “no es busca cap solució, només l’escarni”. “Només volen imposar i fer de la repressió la seva única resposta”, ha insistit Vilalta, que creu que la independència és “l’única solució política per preservar la democràcia, les llibertats i els drets civils i polítics per a tota la ciutadania”. “Avui no acaba res, ni venceu ni convencereu. Tornarem més forts i guanyarem”, ha reblat Vilalta, citant Junqueras.

Rufián ha avisat que les venjances “en política i a la vida sempre surten malament” i ha advertit que els catalans “sempre s’han defensat davant segons quines agressions de la mateixa manera: a les urnes i al carrer”. “La miopia, el salvatgisme i la barbaritat de la gent que subscriu la sentència és brutal”, ha insistit.

Els republicans, que s’han reafirmat en “l’amnistia, l’autodeterminació i la república catalana”, han reservat els pròxims passos a fer i s’han compromès a concretar-los els pròxims dies, en què relataran els acords amb què han arribat amb altres formacions i també les accions que tenen intenció de desplegar al Parlament.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes