Sam Neill: “Mai m’he considerat una estrella de cinema, però he estat afortunat de tenir una carrera com a actor”

L'icònic protagonista de la primera part de 'Parc Juràssic' rebrà dissabte el Gran Premi Honorífic de Festival de Sitges

El gran convidat de l’edició d’enguany del Festival de cinema de Sitges, l’actor Sam Neill, l’icònic protagonista de la primera part de ‘Parc Juràssic’, ha ofert una roda de premsa en la qual ha repassat des dels seus inicis, quan era un nen apassionat pel cinema, fins el nou projecte que rodarà: la tercera part de la nova saga ‘Jurassic World’. “És un nou juràssic i un nou món per a mi”, ha ressaltat. A preguntes dels periodistes, ha admès que mai s’ha considerat a si mateix com una estrella de cinema, però que se sent afortunat de tenir una carrera com a actor. El Festival de cinema de Sitges 2019 premiarà aquest dissabte en una gala l’actor amb el Gran Premi Honorífic.
Sam Neill ha recordat quan va néixer la seva passió pel cinema. Quan era petit, a casa seva, no tenien televisió i anava al cinema a veure pel·lícules. No jugava a futbol, no practicava cap esport i estimava el cinema. Ha reconegut, però, que era un somni impossible dedicar-se al cinema des de Nova Zelanda.

Publicitat

Després de la seva llarga carrera amb títols molt populars, Neill ha reconegut que “mai” s’ha considerat una estrella de cinema, però, ha afegit, ha estat afortunat de tenir una carrera com a actor. Ha recordat que fa molts anys va conèixer a grans actors i actrius i actualment té molts amics que són estrelles de cinema, però veu també les seves misèries amb els seus divorcis i els problemes de la seva vida. “El glamour i el misteri desapareixen”, ha dit.

Sam Neill ha fet referència també a alguns dels grans directors que ha conegut al llarg de la seva carrera i ha explicat que “quan més extremes són les pel·lícules de terror que fa un director, més encantador és la persona”. Ha posat com exemple a George Miller, director de ‘Mad Max’, que és “la persona més encantadora del món” i John Carpenter també. Sobre Steven Spielberg, ha assenyalat que és un home important a Hollywood i també molt amable i té un esperit de nen.

Una pel·lícula que va marcar la seva carrera va ser la primera part de ‘Parc Juràssic’. Sam Neill tornarà ara a la saga ja que participarà de l’elenc d’actors de ‘Jurassic World 3’. Neill ha manifestat que està molt feliç de treballar de nou amb els seus “amics” Laura Dern i Jeff Goldblum, els dos actors que també van participar en la primera part de l’any 1993. “És un nou juràssic i un nou món per a mi”, ha ressaltat.

Preguntat per les plataformes audiovisuals, ha explicat que molt dels millors continguts estan ara a la televisió i ha remarcat que una de les seves sèries recents preferides és la “fantàstica” ‘Babylon Berlin’. Tot i això, Neill ha dit que els diners en pel·lícules s’està gastant en diners amb persones amb superpoders. Fins i tot ha fet broma al preguntar-se si d’aquí 30 anys algú recordaria la setena part de ‘Vengadores’.

La carrera

L’actor Sam Neill ha participat en cintes de cinema fantàstic com ‘La posesión’ (Andrzej Zulawski, 1981), ‘La caza del Octubre Rojo’ (John McTiernan, 1990), ‘Parc Juràssic’ (Steven Spielberg, 1993) o ‘En la boca del miedo’ (John Carpenter, 1994). En una llarga trajectòria que es va iniciar l’any 1977 amb ‘Perros de presa’, de Roger Donaldson, Neill ha participat en més de 75 pel·lícules i més de 45 produccions per a la televisió. Altres títols imprescindibles de la seva filmografia són ‘El piano’ (Jane Campion, 1993), ‘El hombre bicentenario’ (Chris Columbus, 1999) o les sèries ‘Peaky Blinders’, ‘Alcatraz’ o ‘Los Tudor’.

Festival de Sitges

L’actor ha destacat que és el primer premi que li donen dedicat a la seva vida en referència al Gran Premi Honorífic que rebrà aquest dissabte i ha fet broma que espera que no signifiqui el final de la seva vida perquè encara no ha acabat el seu treball. Ha assegurat que el normal és dir que se sent modest, però ha afirmat que ell se sent molt feliç de rebre’l.

Per altra banda, l’actor ha assenyalat que gaudeix d’una altra vida, més enllà del cinema, que és tenir una granja amb vinyes, porcs, vaques, pollastres i ànecs. “Es una vida diferent a la d’actor i per això és tan genial”, ha afegit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes