Iceta limita la sobirania del Parlament: “No pot decidir sobre tot”

"No pot decidir sobre coses que no estan en el seu àmbit de competència"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat aquest divendres que al Parlament s’hi pugui parlar de tot, però ha avisat que “no pot decidir sobre coses que no estan en el seu àmbit de competència”.

Publicitat

En una entrevista a la Cope recollida per Europa Press, el líder dels socialistes catalans ha donat resposta al president de la cambra catalana, Roger Torrent, que aquest mateix divendres ha assegurat que no convertirà la Mesa del Parlament en un òrgan que impedeixi cap debat.

“El problema no és la llibertat d’expressió, sinó que és el fet que es prenguin decisions que van en contra de l’ordenament constitucional o sobre temes que no són competència del Parlament. No es poden barrejar les dues coses”, ha raonat.

Ha concretat que a l’hemicicle es poden abordar totes les qüestions i ha assegurat que així s’ha fet sempre, però “el problema és quan algú vol adoptar una resolució que desborda o xoca frontalment contra l’ordenament constitucional”.

Sobre la resposta que es pugui donar des del carrer a la sentència de l’1-O, ha recordat que el dret a manifestació està recollit a la Constitució, però també hi és el dret de la resta de persones que no volen manifestar-se.

Iceta ha demanat que les mobilitzacions no “pertorbin” el funcionament normal de les coses i ha advertit que el dret a manifestació no implica tallar vies de tren, pistes d’aterratge d’avions ni carreteres, i que si tenen lloc aquestes pertorbacions, els Mossos d’Esquadra i la resta de forces hi seran per evitar que passin.

Sobre aquests cossos, preguntat per les paraules del general en cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, aquest dimecres en la celebració de la patrona del cos en la comandància de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) en la qual va reivindicar el seu paper de durant l’1-O, ha dit que tant aquest cos, com els Mossos, com la Policia, han d'”atenir-se a les seves funcions”.

“Jo prefereixo deixar el discurs polític als representants polítics”, ha explicat el líder socialista, que ha rebutjat que es destitueixi el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya tal com ha demanat el Govern català.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes