El Festival de Sitges 2020 homenatjarà ‘La noche del cazador’ de Laughton i ‘La máscara del demonio’ de Bava

El certamen va vendre fins aquest dimarts 60.665 entrades, 1.260 menys que l'any passat

Publicitat

El director del Festival de cinema de Sitges, Ángel Sala, ha anunciat que el Festival de cinema de Sitges 2020 homenatjarà ‘La noche del cazador’ de Charles Laughton de l’any 1955 i ‘La máscara del demonio’ de Mario Bava del 60. Sala també ha anunciat que organitzaran l’any proper un Congrés sobre què és el fantàstic i sobre el seu futur amb experts en aquesta matèria i amb ‘La noche del cazador’ com a punt de partida. L’edició 53a del festival arrencarà el 8 d’octubre. Fins aquest dimarts, s’han venut al Festival de cinema de Sitges 60.665 entrades, 1.260 menys que l’any 2018 que a aquestes alçades havia arribat a les 61.925 entrades. Sala ha recordat que l’any passat hi havia el concert de John Carpenter, que “va fer augmentar el nombre d’entrades”. Respecte l’any 2017, sí que hi ha hagut un increment en la venda ja que fa dos anys s’havien venut fins aquest moment 60.239 entrades.
L’any 2019 la recaptació del Festival de cinema de Sitges ha estat fins ara de 653.518 euros; el 2018, de 691.510 euros i el 2017, 650.188 euros. Fins aquest dimarts, s’han venut al Festival de cinema de Sitges 60.665 entrades. En declaracions als periodistes, Sala ha manifestat que “són xifres molt positives i més en un any amb una programació sense grans títols de Hollywood, sinó més independents”.

Sala ha dit que aquest any el festival ha tornat a les seves essències, ja que s’ha programat molt cinema independent i de nous autors joves. “Hem tingut cinc pel·lícules espanyoles i catalanes que han estat òperes prima”. Sala ha indicat que s’han programat films que no tenien tanta fama.

De cara l’any proper, ha apuntat que estan parlant amb un director “molt important que serà molt protagonista al festival”. Un director, ha dit Sala, que no ha estat mai al certamen i és “un dels grans noms del fantàstic contemporani”.

‘Joker’

Sala ha declarat que el cinema fantàstic es troba en un moment “extraordinari d’acceptació” per part del públic, la crítica i els festivals. Després de la crítica que hi hagut a films com ‘Joker’ que s’ha considerat que pot animar a la violència, Sala ha afirmat que el cinema fantàstic i de terror “no té la culpa que hi hagi un tiroteig”. Ha dit que s’ha de mirar cap a una altra banda i mirar per exemple en l’educació que es dona als nens, a les escoles, a les famílies o a les esglésies. “Conec molta gent que li agrada el cinema de terror i no coneix cap assassí en sèrie”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes