l’Homenatge a Catalunya rere la mirada artística de Frank Horvat

L’exposició, que forma part del programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas, es podrà veure al Centre Cultural Terrassa del 10 d’octubre al 17 de novembre

D’ençà dels seus inicis, la Fundació Vila Casas ha centrat la seva atenció en la promoció i divulgació del treball dels artistes contemporanis catalans que dibuixen un heterodox teixit calidoscòpic de les arts plàstiques d’avui.
En aquest context d’anàlisi i estudi de la producció plàstica del nostre passat més immediat i del nostre present, la Fundació va iniciar un nou programa d’itineràncies amb la voluntat d’aconseguir un major reconeixement dels artistes a través de la projecció cap a nous espais i públics, així com la col·laboració amb altres entitats amb qui compartir els projectes.

Publicitat

Homenatge a Catalunya és l’encàrrec que Antoni Vila Casas va fer al prestigiós fotògraf internacional Frank Horvat (Abbazia, Croàcia, 1928) en un moment en què, al tombant de segle, el present s’obria a un futur esperançador.

La mirada del fotògraf es concentra en el llegat d’un poble ancestral que es rebel·la davant del procés homogeneïtzador de la globalització i que troba en el mestissatge i en la mixtura cultural la seva principal font d’inspiració. Una Barcelona plural i oberta al món junt amb una Girona mil·lenària o el Cadaqués de Dalí —entre molts d’altres—, és amb el que s’hi retrobarà la mirada de l’espectador.

En paraules d’Antoni Vila Casas, “Horvat aconsegueix amb les seves instantànies tot allò que se’ns escapa en el contacte directe. Precís i subtil, genera imatges que actuen com un procés de coneixement, en aquest cas el d’una cultura —la catalana—, però de vegades sap transportar-les cap a un altre punt on tot es deté per expressar només la càrrega humana”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes