El TC decreta que el Parlament no pot investigar les activitats de la Monarquia

Declara inconstitucional i nul·la la resolució del Parlament que va aprovar el 7 de març

El Tribunal Constitucional ha publicat aquest dilluns la sentència que declara inconstitucional i nul·la la resolució del Parlament que va aprovar el 7 de març la creació d’una comissió d’investigació sobre les activitats de la Monarquia. Entén que amb aquest acte parlamentari la cambra va pretendre ordenar una “investigació genèrica a la família reial” sobre la qual no té cap competència.

Publicitat

Dimecres passat es va conèixer la decisió de la sentència en resposta al recurs que havia presentat el Govern de Pedro Sánchez tan sols uns dies després de la resolució del Parlament, que va ser aprovada amb els vots de JxCat, ERC, els comuns i la CUP i va comptar amb el rebuig de Cs, el PSC-Units i el PP.

L’objectiu de la comissió era investigar les “activitats irregulars o delictives de persones vinculades amb la família reial espanyola, incloses les destinades a forçar el trasllat del domicili social de diversos bancs, grans empreses i multinacionals fora de Catalunya després de l’1-O”, segons constava en el text que van presentar els impulsors.

A més, volien que la comissió investigués els “presumptes comptes irregulars del rei emèrit, Joan Carles I, a Suïssa i a altres paradisos fiscals”, i les activitats irregulars o delictives que es poden derivar de les declaracions que va fer Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes