Torra reclama unitat perquè l’independentisme recuperi la iniciativa amb la sentència

En un article a Vilaweb, el president crida a la unitat de l'independentisme i diu que "no és moment de pensar en eleccions"

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha mostrat convençut que la imminent sentència del procés pot marcar un “canvi de cicle” a Catalunya. “Pot obrir una nova etapa on tornem a prendre la iniciativa, on la repressió no ens porti a quedar acorralats i a la defensiva políticament”, ha assenyalat Torra en un article d’opinió publicat aquest diumenge a Vilaweb. “Una nova etapa on tornem a la dinàmica de confiança que ens ha portat als millors moments d’aquest procés emancipador (…). On la generositat i el sentit de país tornin a passar al davant de l’interès dels partits i les batalles per hegemonies que només servirien per gestionar una autonomia vigilada i miserable”, ha continuat Torra, fent així una nova crida a la unitat de l’independentisme. En paral·lel, el president de la Generalitat s’ha mostrat contrari a unes eleccions a curt termini. “Ara no és moment de pensar en les eleccions que puguin venir. Hem de pensar en les futures generacions”, ha afirmat Torra.

Publicitat

“I sabent quins són els nostres somnis, cal que ara ens comprometem a fer-los possibles amb propostes concretes que retornin la confiança i la força a tothom”, s’ha mostrat partidari el president de la Generalitat. “Hem de fer la República Catalana sense excuses ni sense pors. No podem continuar pensant que cal gestionar aquesta autonomia permesa, que se’ns brinda com una concessió d’Espanya”, ha sentenciat Torra en l’article dominical. El 131è president de la Generalitat insisteix que la sentència del procés ha de portar “a la recuperació de la dinàmica guanyadora, la que fa propostes de futur, la que debat com volem que sigui l’Estat que estem construint”. “No eixamplarem cap base demanant permís i esperant que se’ns doni”, ha recordat Torra, que ha apostat per la defensa de la democràcia i de la voluntat popular com la millor formula per crear “una base de consens encara més àmplia”.

Finalment, i sobre les mobilitzacions ciutadanes un cop coneguda la sentència del procés, el president de la Generalitat ha demanat que segueixin el mateix camí de sempre. “Que siguin amb civisme, respecte, de manera pacífica i determinada”, ha enumerat Torra, que ha demanat no caure en provocacions. “Ja s’ha vist que els adversaris de la llibertat de Catalunya ens voldrien violents i agressius. I nosaltres sabem que l’única manera de guanyar aquest combat és en peu de pau i amb la fermesa de les conviccions democràtiques”, ha conclòs el president de la Generalitat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes