París inaugura el passatge Neus Català

La filla de la lluitadora antifeixista i supervivent de Ravensbrück estén els reconeixements a la seva mare a totes les persones deportades

Publicitat

La lluitadora antifeixista i supervivent catalana del camp de concentració nazi de Ravensbrück Neus Català ha rebut aquest divendres el reconeixement de la ciutat de París i ja dona nom a un passatge de l’onzè districte de la capital francesa. En un acte d’inauguració del passatge que ha esdevingut un homenatge a la trajectòria de lluita i de preservació de la memòria de Català, la seva filla, Margarita Català, ha reivindicat la tasca de la seva mare en la recuperació i preservació de les històries de les dones deportades, a les quals Català es referia com “les oblidades de les oblidades”, i ha apuntat que tots els mèrits que ha rebut la seva mare ho són per a totes les persones que, com Català, van ser deportades pel feixisme. Català també ha rebut a títol pòstum la medalla Grand Vermeil -la màxima distinció que dona la ciutat de París-, que ha estat recollida per la seva filla.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes