Espanya Global: Excusatio non petita, accusatio manifesta

Les ambaixades difonen una sèrie de vídeos que volen "reflectir la realitat democràtica, moderna i diversa" de l'Estat

Espanya Global ha posat en marxa una campanya per promocionar la democràcia espanyola. La secretaria d’Estat, del Ministeri d’Exteriors, pretén “reflectir la realitat democràtica, moderna i diversa” de l’Estat espanyol a través d’una sèrie de vídeos en els quals ciutadans conversen sobre diversos aspectes per demostrar els “avenços” democràtics a l’Estat. Aborden des de la llibertat d’expressió, al feminisme, els drets LGTBI o la investigació científica. Ambaixades de diverses parts del món han començat a difondre els vídeos de la campanya ‘La democràcia es toca’ a través de les xarxes socials i alguns estan organitzant presentacions i projeccions de la campanya.

Publicitat

El primer vídeo de conversa entre ciutadans és sobre la llibertat d’expressió. La periodista Lucia Méndez defensa que “la democràcia i les lleis emparen a tots, no només a aquells que respecten les lleis sinó també a aquells que no les respecten”. “Pots voler destruir la democràcia i aquesta democràcia no et posarà a la presó per això”, diu.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes