Iglesias posa un mirall davant de Sánchez amb Catalunya

Retreu al president del govern espanyol que competeixi amb Casado i Rivera sobre qui és més "bèstia" respecte a Catalunya

Publicitat

El líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha retret al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que competeixi amb Pablo Casado i Albert Rivera sobre qui és més “bèstia” respecte al tema de Catalunya. En una entrevista a RNE, Iglesias ha considerat que el debat sobre el 155 són “focs artificials de campanya” i ho atribuït al gir cap a la dreta del PSOE per “caçar votants” de Cs a les eleccions del 10 de novembre. “Sánchez tracta d’assemblar-se el més possible a Cs i PP en el content d’una sentència que pot generar crispació”, ha afegit. Una posició de Sánchez que, segons Iglesias, incomoda al PSC.

Iglesias ha defensat que la qüestió de Catalunya “no es resol amb eslògans i competint amb Casado, Rivera i Abascal a veure qui és més dur, sinó amb diàleg”. A més, ha augurat que a Catalunya no es tornarà a escenaris d’unilateralitat i de desobediència i deslleialtat institucional. “Ho sap Torra i ho sap Sánchez. Però com que estem en campanya, treuen el tema de Catalunya perquè no es parli de l’atur o de la reforma laboral”, ha argumentat.

“Crec que hi ha molta gent que no és idiota. El debat del 155 i sobre qui és més bèstia sobre Catalunya té a veure amb el fet que no es vol parlar de temes rellevants”, ha conclòs.

Preguntat per si està disposat a tornar-se a retirar per facilitar un acord de governabilitat després de les eleccions del 10-N, Iglesias ha respost que no perquè “seria una falta de respecte als votants”. I ha emmarcat la seva decisió del juliol a una “situació excepcional”.

I sobre un cara a cara amb Iñigo Errejón, que es presentarà a les eleccions amb un partit propi, Iglesias ha descartat aquesta possibilitat argumentant que no es volen prestar a un “morbo mediàtic”. De totes maneres, s’ha mostrat partidari que Errejón participi als debats de candidats durant la campanya electoral.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes