Errejón intenta fer el salt a Barcelona

Recull signatures per una llista de Més País a Barcelona per si decideix presentar-la al 10-N

La candidatura d’Íñigo Errejón ha començat a recollir signatures per una llista de Més País a Barcelona per si finalment decideix presentar-la al 10-N. Segons ha avançat ‘El Periódico’ i han confirmat a l’ACN fonts de Més País, el comitè electoral encara no ha decidit si es presenta o no, però s’estan recollint signatures per si, arribat el moment, Errejón opta per fer aquest pas. La recollida de signatures és necessària per a presentar-se a les eleccions al Congrés i al Senat i cal que la candidatura compti amb, almenys, la signatura de l’1% dels inscrits al cens electoral de la circumscripció.

Publicitat

Fins ara, la nova aposta d’Íñigo Errejón no ha comptat amb el suport dels comuns. La líder, Jéssica Albiach, ha explicat aquest dimecres que no troba la necessitat que es presenti aquesta candidatura perquè ja hi ha un espai polític per a aquests electors, el d’En Comú Podem. També ha lamentat aquesta possibilitat el portaveu dels comuns al Congrés, Jaume Asens, que creu que la decisió pot fragmentar encara més l’esquerra. D’altra banda, ha afirmat que els sembla “innecessàries” i que a Catalunya “no agrada” que s’exportin “operacions d’altres parts de l’Estat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes