El candidat a eurocomissari de Justícia es renta les mans amb el cas català

Reynders defensarà "la mateixa posició" que l'actual CE sobre l'afer català: "Cal respectar l'ordre constitucional"

Publicitat

El candidat a eurocomissari de Justícia, Didier Reynders, ha assegurat que defensarà “la mateixa posició” de l’actual Comissió Europea sobre l’afer català durant el seu mandat. “Cal respectar l’ordre constitucional”, ha remarcat davant la pregunta d’un eurodiputat portuguès del PP europeu que es preguntava si continuaria amb la postura que va tenir l’executiu de la UE quan fa dos anys es va celebrar “un referèndum il·legal a Catalunya”. L’exministre d’Exteriors belga ha recordat durant la sessió de control a l’Eurocambra que hi ha “normes per canviar” la carta magna per donar resposta a les demandes independentistes.

A més, Reynders ha assegurat que va mantenir aquesta postura quan era membre del govern belga de Charles Michel.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes