Aquest és l’homenatge “grafitero” a Jujol

Contorno Urbano i Sant Joan Despí il·lustren el reconeixement a l'artista amb un mural

Publicitat
 L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha dedicat un mural de grans dimensions a l’espai urbà a la figura de l’arquitecte Josep Maria Jujol en commemoració del 140 aniversari del seu naixement. De l’artista Ampoaritto i pintat a la mitgera d’un edifici del carrer del Bon Viatge, al peu de la plaça de l’Ermita, el mural és un retrat de l’arbre que hi ha davant l’edifici i vol recordar l’empremta que l’arquitecte modernista va deixar a la ciutat. Les branques de l’arbre del mural, tot just podades, recorden l’expressiva i espasmòdica cal·ligrafia jujoliana i també la forma com Jujol modelava la forja, amb els seus característics talls, deformacions i bonys, similars a com un arbre es modela a si mateix.

Ignacio Nevado ‘Ampparito’ va ser l’artista seleccionat d’entre les 30 propostes que l’Ajuntament de Sant Joan Despí va rebre en el concurs internacional convocat per a l’execució del mural en commemoració de l’Any Jujol140. Un cop seleccionat, Ampparito ha realitzat una estada a Sant Joan Despí per aprofundir en la figura i l’obra de Jujol i realitzar el disseny del mural.

“Si volia fer un homenatge a Jujol, res millor que fer un homenatge a la natura, tant present en totes les seves obres, i apel·lant a quelcom que ja hi ha en aquell espai com és un arbre, tal com feia Jujol amb el que hi havia a l’entorn d’on treballava”, explica l’artista.

Tant en el procés d’elaboració del concurs internacional com en l’acompanyament de l’artista escollit durant la realització del mural, l’Ajuntament ha comptat amb la col·laboració de Contorno Urbano, una fundació sense ànim de lucre que té com a objectiu estudiar, promoure i conservar la creativitat i l’art urbà.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes