Trump exigeix que el deixin reunir-se amb el denunciant anònim

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat que té dret a reunir-se amb el denunciant anònim que va presentar una queixa a nivell intern per la seva polèmica trucada al mandatari d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, alhora que ha advertit que hi haurà “greus conseqüències” per l’actuació d’aquest denunciant anònim i de les fonts que el van informar.

“Com qualsevol nord-americà, mereixo reunir-me amb el meu acusador, especialment aquest acusador, aquest anomenat delator, que va presentar una conversa perfecta amb un líder estranger d’una manera totalment imprecisa i fraudulenta”, ha afirmat el mandatari nord-americà, en una sèrie de missatges que ha publicat en el seu compte de Twitter a última hora d’aquest diumenge.

A continuació, Trump ha carregat contra el congressista demòcrata Adam Schiff, president de la Comissió d’Intel·ligència de la Cambra de Representants dels Estats Units, a qui ha acusat d'”inventar-se” el que va dir el president nord-americà en la conversa amb Zelenski i de “mentir al Congrés”.

El president nord-americà ha dit que també vol reunir-se amb “la persona que il·legalment va donar la informació” al denunciant anònim, una informació que “era àmpliament incorrecta”. “Aquesta persona estava espiant el president dels Estats Units? Hi haurà grans conseqüències?”, ha conclòs.

Trump s’ha pronunciat així sobre la polèmica que ha generat la denúncia que va presentar un funcionari governamental per la seva polèmica trucada telefònica del 25 de juliol al mandatari d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, una conversa en què Trump va demanar a l’ucraïnès que li fes “un favor” i posés la Fiscalia General ucraïnesa a investigar el fill de l’exvicepresident nord-americà Joe Biden.Trump exigeix que el deixin reunir-se amb el denunciant anònim