Cuixart avisa: “L’Estat vol sembrar la por” entre la ciutadania

Cuixart demana "coratge" i no caure en els "paranys de l'Estat", la "ràbia" o la "frustració"

Publicitat

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat aquest dilluns “coratge” i no caure “en els paranys de l’Estat, ni en la ràbia o la frustració”. En una carta des de la presó de Lledoners als socis de l’entitat, Cuixart ha apostat per aprofitar els “aprenentatges” amb “més compromís, determinació i serenitat que mai”. “Que cadascú de nosaltres vetli activament per no deixar-nos ningú pel camí. Recordem que la transformació social comença per la transformació personal”, afegeix. Així, ha constatat que a les portes de la sentència de l’1-O l’objectiu de l’Estat “segueix sent sembrar la llavor de la por entre la ciutadania i justificar la brutalitat policial de l’1-O”. Cuixart avisa que si les porres “no van aturar les urnes”, la repressió no frenarà l’autodeterminació.

A la missiva, Cuixart envia una abraçada “plena de tendresa” als familiars i amics dels set CDR empresonats la passada setmana. També lamenta que l’Estat “maldi per desacreditar tot un moviment rigorosament no violent, banalitzant de manera indigna el delicte de terrorisme i les propostes de diàleg”. Finalment ha agraït que persones li hagin fet arribar “bons desitjos” pel naixement del seu fill.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes