Manifest #Detingudes23S

El manifest que condemna l'empresonament dels set el 23-S

Publicitat

Davant dels precipitats fets d’aquesta setmana, reproduïm el manifest promogut pel grup de suport a les detingudes del 23-S:

El passat dilluns 23 de setembre 9 persones van ser detingudes en un operatiu que pretenia sembrar el terror a tota la ciutadania dels nostres pobles i ciutats.

Un operatiu polític amb intencionalitat preelectoral que alhora pretén ser avís i amenaça per aturar qualsevol mobilització en el marc de l’aniversari de l’1 d’octubre i de la sentència del procés.

Avui ens trobem aquí companys, companyes, familiars, veïns i veïnes i persones vingudes d’arreu, per mostrar el nostre suport ferm a les persones detingudes a Sant Pere de Torello, Mollet, Sant Fost de Campsentelles, Santa Perpètua de Mogoda, Cerdanyola i Sabadell.

Denunciem una operació en la que hem pogut observar la maquinària repressiva de l’estat desesperada per frenar l’independentisme i qualsevol forma de participació política.

Denunciem que s’han vulnerat els drets de defensa de les persones detingudes amb manipulacions i pressions cap als detinguts i un aïllament que recorda la llei antiterrorista.

S’ha comès un atemptat directe, una vegada més, contra els drets socials i civils, ja no només de les detingudes, sinó de tota la ciutadania.

No ens ve de nou, l’estat espanyol acusa de terrorisme qualsevol forma de dissidència política. Ens acusen de terroristes perquè és l’única manera que tenen d’atemorir-nos. Però el terrorisme l’estan duent a terme ells, de forma gravíssia a més, perquè ve de l’estat i de tots els mitjans que tenen a l’abast. Ens volen callades i obedients. Recordem totes aquelles persones empresonades injustament per les seves idees polítiques: Altsasu, Pandora, els Jordis, conselleres i consellers empresonats, l’Alfon de Madrid i tantes altres repressaliades des de fa dècades.

Avui ens fem nostres les paraules de l’amic Jordi Cuixart empresonat des de fa gairebé dos anys de forma injusta: “quan la injustícia és la llei, la desobediència civil és un dret”.

Anem a totes per aconseguir la llibertat dels nostres i al mateix temps deixarem en evidencia un règim desgastat on la separació de poders és una ficció i on encara es respira i es fa pal·lesa l’estructura repressiva pròpia de la dictadura franquista.

Exigim explicacions pel tracte dispensat a les detingudes i per tots els drets vulnerats en aquest cas.

Exigim la seva posada en llibertat immediata i la seva absolució de qualsevol càrrec.

Exigim a tots els mitjans respecte cap a totes les persones detingudes que, dignament, han construït dels seus ideals una lluita no violenta. De nou diem ‘prou muntatges policials’. Cal que els mitjans de comunicació deixin de reproduir un relat fals, que deixin d’alimentar el terror i el deliri de l’estat, que es plantin i expliquin de manera rigorosa el què està passant.

Fem una crida a tota la ciutadania a no defallir i seguir dempeus, a mobilitzar-se, a seguir expressant les seves idees i a participar políticament. La repressió no s’atura però nosaltres tampoc.

La seva lluita també és la nostra. Tenim l’escalf de la nostra gent i el ferm convenciment que això és una batalla que finalment guanyarem. No ens sentim derrotades, ni com a persones ni com a poble. Emplacem a tota la societat catalana i espanyola a fer front a la inèrcia autoritària i repressiva de l’estat espanyol cap a aquelles persones que lluiten. Per ètica i per humanitat, tothom al costat de les represaliades. Cal que totes les organitzacions, col·lectius, entitats, individidualitats, etc. anem a una, per això iniciem una campanya d’adhesions que ha de ser desbordada.

Des del grup de suport de les persones detingudes el 23S i Alerta solidària, volem agraïr tota la solidaritat rebuda.

Per últim, ens toca sortir al carrer el proper dissabte 28 de setembre a les 18h als Jutjats de Sabadell a la manifestació convocada.

Davant la repressió ens trobaran de cara a totes i a tots.
Tenim dret a existir i a pensar sense que això sigui un delicte.
Llibertat presos i preses polítiques!

Signa aquí el Manifest 

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes