El president d’Israel concedeix a Netanyahu el mandat per intentar formar govern

El partit de Gantz va ser el més votat en els comicis i va obtenir 33 escons

El president d’Israel, Reuven Rivlin, ha concedit aquest dimecres al primer ministre, Benjamin Netanyahu, un mandat de quatre setmanes per intentar formar un govern després de les eleccions parlamentàries de la setmana passada.

Publicitat

L’anunci s’ha formulat poc després que l’última reunió entre Netanyahu i el líder del Partit Blau i Blanc, Benjamin Gantz, per intentar pactar un govern d’unitat hagi acabat sense acord, segons el diari israelià ‘Haaretz’.

El partit de Gantz va ser el més votat en els comicis i va obtenir 33 escons, un més que els 32 que va assolir el Likud del primer ministre. La coalició que podria conformar Netanyahu comptaria amb 55 escons, mentre que Gantz només n’aconseguiria 54, cosa que no donaria una majoria a cap dels dos partits.

La Knesset té 120 escons, per la qual cosa la coalició governamental ha de sumar almenys 61 per aconseguir ser aprovat en la sessió del nomenament del primer ministre, així com per aprovar les futures polítiques de l’Executiu.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes