El govern creu en Torres-García i Margarida Xirgu per potenciar les realcions amb l’Uruguai

La ministra d'Educació i Cultura del país sud-americà es compromet a "continuar treballant" amb Catalunya

El Govern vol potenciar la relació cultural amb l’Uruguai a partir de figures històriques com l’actriu Margarida Xirgu o el pintor Joaquim Torres i García. Després d’una reunió a Montevideo amb la ministra d’Educació i Cultura de l’Uruguai, María Julia Muñoz, el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha anunciat la voluntat d’aprofitar els “lligams històrics” que representen aquestes figures culturals per “explorar” la possibilitat de fer “més activitats” que “agermanin” Catalunya amb l’Uruguai. Per la seva banda, la ministra d’Educació i Cultura del país del Con Sud ha remarcat després de la trobada, a la qual també ha assistit el conseller de Treball, Chakir El Homrani, el seu “compromís a continuar treballant” amb el Govern català. “L’intercanvi cultural apropa molt els pobles”, ha assenyalat Muñoz.

Publicitat

“A l’Uruguai l’interessa tot el que siguin les relacions amb Europa, l’Àsia o Àfrica, així com amb tots els països amb qui puguem aprendre, rebre o donar experiències”, ha dit la ministra de l’Uruguai després de la trobada amb Bosch i El Homrani, amb els quals també ha abordat qüestions d’educació, com per exemple com fer l’educació més inclusiva o la incorporació de la tecnologia en l’educació.

“Tant en cultura com en educació hi hem vist molta afinitat i tenim molt clar que tenim aliats i persones molt pròximes”, ha dit el conseller d’Acció Exterior després de la trobada amb la ministra, que s’emmarca en el viatge que tant ell com El Homrani estan fent a l’Uruguai, en el qual s’estan reunint amb membres del govern del país, figures polítiques i del món econòmic.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes