El boicot contra la propaganda electoral registra el seu primer èxit

Més de 112.000 persones ja han demanat a l'INE que no els hi enviïn

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ja ha registrat les peticions de 112.000 persones que no volen rebre propaganda electoral, segons fonts d’aquest institut que ha consultat Europa Press.

Publicitat

La decisió de rebre o no propaganda electoral està guanyant importància arran del fet que les eleccions del 10 de novembre seran les quartes en quatre anys. De fet, ja han sorgit campanyes en les xarxes socials en les quals es demana que no s’enviï propaganda electoral, perquè la convocatòria d’unes altres eleccions costa uns 140 milions d’euros.

Aquesta possibilitat de rebutjar la propaganda electoral ja es va aplicar en les eleccions del passat 28 d’abril i la mesura és fruit de la reforma de la Llei Electoral General (LOREG) que es va dur a terme l’any 2018. De fet, l’Institut Nacional d’Estadística va informar el passat 7 de març que els formularis per poder aplicar aquesta mesura estaven a la disposició dels electors.

En aquell moment, es va fixar de termini als ciutadans fins al 18 de març, és a dir, fins al tretzè dia després de la convocatòria de les eleccions.

Aquesta vegada, encara no s’ha informat fins quan es pot fer aquesta petició a l’INE, perquè, encara que s’ha certificat que hi haurà eleccions, les Corts no quedaran dissoltes fins que es publiqui en el BOE el dia 24 de setembre.

Però els electors ja estan fent la petició per internet, a la pàgina web de l’Institut Nacional d’Estadística, en l’enllaç següent: https://sede.ine.gob.es/ce_exclusion_copias.

La sol·licitud es pot fer també als ajuntaments, a les oficines consulars i a les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral (OCE).

Segons l’INE, aquest procediment permet emplenar via web la sol·licitud d’exclusió o inclusió en les còpies del cens electoral que s’entreguen als representants de les candidatures per fer enviaments postals de propaganda electoral.

D’aquesta manera, la petició quedarà reflectida en els censos que s’entreguin als partits polítics en cadascuna de les convocatòries electorals que es facin. De fet, els ciutadans poden donar-se de baixa en els enviaments electorals per a una convocatòria i demanar donar-se d’alta en la següent i ho poden fer tantes vegades com vulguin.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes