El Festival de Cinema de Sitges consolida la seva aposta per la realitat virtual amb una secció oficial amb 20 títols

Comptarà amb una àmplia varietat de gèneres i es podrà gaudir gratuïtament al Centre Cultural Miramar

El Festival de Cinema de Sitges continua apostant per la realitat virtual. Per tercer any competitiu el certamen comptarà amb Sitges Cocoon, la secció oficial dedicada aquest gènere on enguany hi competiran una vintena de títols procedents d’arreu del món que valorarà un prestigiós jurat especialista. Els espectadors de Sitges Cocoon disposaran, prèvia recollida d’entrada i reserva d’hora, de 60 minuts per escollir una o vàries de les peces a competició de forma totalment gratuïta al Centre Cultural Miramar, que un any més en serà la seu. Com a novetat, del 4 al 8 d’octubre els espectadors podran veure una selecció de títols del Festival Europei de Cinema Fantàstic d’Estrasburg, entre ells l’esperada ‘Star Wars Vader Immortal’ amb tecnologia Oculus Quest.

Publicitat

Com cada any, la secció comptarà amb una àmplia varietat de gèneres i propostes per a tots els gustos i edats. Des d’experiències d’animació per a tots els públics com ‘Bonfire i Crow: The Legend’, de la prestigiosa productora nord-americana Baobab Studios, o ‘Gloomy Eyes’ de Fernando Maldonado i Jorge Tereso, una història d’amor juvenil amb un zombie adolescent de protagonista i amb Colin Farrell de narrador. En l’apartat de ciència-ficció, tres propostes més: ‘Mechanical Souls’ de la directora Gaëlle Mourre i ‘7 Lives’ de Jan Kounen (Dobermann), dues peces en la línia de ‘Black Mirror’ i ‘Live Strea m by YUKI’ de Tsung-Han TSAI, una divertida i punyent sàtira taiwanesa sobre l’arma de doble fil que poden ser les xarxes socials.

El terror també tindrà el seu lloc preferent a la realitat virtual. Els més incondicionals i agosarats podran gaudir de la fantasmagòrica i intensa experiència japonesa ‘Ghost Reality’, de Hajime Ohata, participar del thriller interactiu ‘Pagan Peak VR’ de Ioulia Isserlis i Max Sacker o deixar-se endur per la hipnòtica experiència turca ‘Floodplain’ de Deniz Tortum. També entren a concurs el misteri interactiu de ‘Kobold’ de Max Sacker, la sinistra tortura australiana en primera persona de Guy Norris, ‘The Peeler’, o descobrir l’estrena mundial a Sitges Cocoon de la taiwanesa ‘Vicious Circle’ de Chun-Yu LAI.

Espais i accés

Les projeccions tindran lloc al VR Cinema, sala de cinema de realitat virtual, ubicada al Centre Cultural Miramar on principalment a través de telèfons mòbils i ulleres GEAR VR de Samsung –col·laborador tecnològic del Festival– l’espectador podrà gaudir d’experiències immersives.

L’entrada a tots els espais, projeccions i activitats és totalment gratuïta. Per facilitar l’accés, a primera hora del matí, el públic podrà recollir una entrada per a la sessió en horari disponible que més li convingui. Seran sessions de 60 minuts, on l’espectador podrà escollir els continguts que més l’interessin.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes