Domènech descarta un govern de concentració: “Per fer què?”

L'exlíder dels comuns revela que va rebutjar ser membre del Consell d'Estat

L’exlíder dels comuns Xavier Domènech s’ha desmarcat de la proposta d’ERC d’un govern de concentració sobiranista per fer front a la sentència de l’1-O. En una entrevista a ‘Els Matins de TV3’, ha argumentat que ara la situació és diferent a la de fa dos anys quan ell va proposar un govern d’independents per enfortir les institucions “en un moment de retallada de llibertats”. “Ara fer una suma de partits per fer què?”, ha preguntat. D’altra banda, ha explicat que va rebutjar ser membre del Consell d’Estat, tal com li van proposar. “No sé què hi feia jo allà”, ha afegit.

Publicitat

Domènech ha explicat que han passat moltes coses des que fa dos anys va proposar un govern d’independents, en un context en què estava bloquejada la investidura del president de la Generalitat. “Estàvem en un moment de resistència i calia enfortir-nos institucionalment i la millor forma era buscar personalitats referencials que enfortissin la institució”, ha afegit.

En la situació actual, segons ha assenyalat, no se sap què pensa fer el Govern davant la sentència del Tribunal Suprem (TS) i no ha pogut ni aprovar els pressupostos.

Pel que fa a la investidura de Sánchez, Domènech ha avisat que si el líder del PSOE segueix igual, “hi haurà un moment que serà amb Sánchez no”. I en aquest sentit, ha considerat que ha tingut massa oportunitats de tenir majories i, en canvi, s’ha dedicat només a pensar en càlculs electorals. “El síndrome de Moncloa li ha arribat molt ràpid”, ha lamentat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes