L’exconseller Gordó assegura que no va arreglar cap pagament il·legal a empresaris de CDC

Un enregistrament publicat li atribueix la frase: "Cada vegada que et presentis a alguna cosa, véns a veure'm"

L’ex-secretari del Govern i exconseller de la Generalitat Germà Gordó ha assegurat no haver comès il·legalitats, ni recorda la conversa gravada que publiquen aquest dissabte ‘El Periódico de Catalunya’ i ‘El Mundo’, segons la qual ell es va oferir el 2011 a arreglar pagaments il·legals a un empresari de CDC.

Publicitat

“Davant algunes notícies aparegudes avui, i tal com vaig comunicar fa dies al jutjat, ni record cap conversa en aquest sentit, ni consta a l’agenda aportada per la investigació al jutjat, ni mai he fet res il·legal”, ha dit aquest dissabte en un tuit recollit per Europa Press.

Les notícies publicades per tots dos periòdics afirmen que l’enregistrament està en mans del jutge del ‘cas 3%’ que investiga presumptes comissions a CDC a canvi d’adjudicacions i en el qual Gordó ja està investigat.

Afegeixen que va ser una conversa del llavors secretari del Govern d’Artur Mas amb l’empresari i proveïdor de CDC Joan Manuel Parra, i que aquest últim la va gravar: Parra reclamava un deute del partit de 750.000 euros pel muntatge d’infraestructura de mítings del partit en la campanya de les eleccions catalanes del 2010.

“Ara, quan et presentis als concursos vine a veure’m. Quan et presentis, jo, jo no els vaig seguint, no els vaig seguint, i els concursos que hi ha de… d’això dels departaments, no en segueixo ni un. No els segueixo. Però et vaig dir ‘cada vegada que et presentis a alguna cosa, véns a veure’m i jo parlaré amb el secretari general corresponent, amb el departament corresponent”, diu Gordó segons l’enregistrament.

Tots dos diaris afegeixen que Gordó també va dir que podia influir en l’Institut Català de Finances (ICF) en estar a la seva junta, per la qual cosa va recomanar a Parra demanar allà un crèdit.

Segons la informació publicada, el seu advocat Cristóbal Martell va presentar fa unes setmanes un escrit en què Gordó assegura que no recorda haver format part d’una reunió com la descrita per l’empresari a la seva declaració i aportada a l’àudio, i “nega haver arbitrat un circuit perquè un tercer sufragués despeses per serveis de proveïdors”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes