Sant Feliu de Guíxols publica els vint estudis d’arquitectura que opten a construir el Museu Thyssen

En la propera fase un jurat escollirà cinc propostes que passaran a la fase final

El portal de contractació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha publicat els noms dels vint estudis d’arquitectura que han presentat una proposta de construcció per al futur Museu Thyssen. Aquest pas arriba després que els serveis tècnics hagin comprovat una per una cada proposta que han enviat. El regidor de Contractació, Josep Saballs, ha recordat que en el concurs s’hi ha presentat empreses “de gran solvència professional amb projectes museístics reconeguts a nivell mundial i d’arreu de l’estat espanyol”. Ara, un jurat haurà d’escollir cinc projectes que passaran a la fase final. Els seleccionats hauran d’elaborar un document més extens. Finalment, el projecte escollit es basarà en criteris purament arquitectònics.

Publicitat

El Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ja està a un pas més aprop de convertir-se en una realitat després que aquest dijous s’hagin publicat el nom de les vint empreses que opten a construir-lo. El 30 de juliol es va tancar el termini per a presentar projectes i durant aquest mes, els tècnics han estat comprovant que cada proposta complís els requisits.

Una vegada verificats els documents, el portal de contractació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ja ha publicat el nom dels estudis d’arquitectura que opten a construir el projecte. Alguns dels estudis més destacats són RQP Arquitectura, responsables de la rehabilitació del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Museu d’Història de Catalunya i diversos edificis d’universitats de la UPC, UdG i URV.

També opta a la construcció del museu el despatx de Mias Arquietectes, qui va quedar finalista per a la construcció del Camp Nou i també ha presentat un projecte per a la construcció d’un Museu a Corea del Sud. MBM Arquitectura també ha presentat un projecte. Es tracta del despatx que va dissenyar el Museu del Disseny de Barcelona.

Per tot això, el regidor de Contractació, Josep Saballs, ha recordat que en el concurs s’hi ha presentat empreses “de gran solvència professional amb projectes museístics reconeguts a nivell mundial i d’arreu de l’estat espanyol”.

Ara, un jurat haurà d’estudiar cada proposta de les vint que han quedat validades pels tècnics i escollir quines cinc empreses passen a la ronda final. Els seleccionats hauran d’elaborar un document més específic del projecte que proposen i finalment s’escollirà el guanyador seguint criteris purament arquitectònics.

Un cop triada la proposta, i el projecte estigui ja redactat, es posarà a aprovació inicial, se seguirà amb l’exposició al públic. Un cop es tingui l’aprovació definitiva i se sàpiga la xifra econòmica del projecte, es traurà a licitació per la construcció.

El museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols ha d’acollir un fons permanent de la col·lecció de pintura catalana de Carmen Thyssen Bornemisza. Una part d’aquesta col·lecció s’ha donat a conèixer a través de les exposicions temporals als darrers anys, realitzades en períodes estivals.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes