L’oposició britànica no vol eleccions

Els laboristes s'han abstingut en una votació amb 296 vots a favor i 56 en contra, lluny dels dos terços necessaris per activar els comicis

L’oposició del Parlament britànic ha bloquejat la convocatòria d’eleccions anticipades proposada pel primer ministre, Boris Johnson, després que ahir perdés el control de l’agenda de la cambra i que avui hagi vist com s’aprovava una llei per evitar que hi pugui haver una sortida de la Unió Europea del Regne Unit sense acord. Com a resposta a la llei, que Johnson considera que limita la seva capacitat negociadora amb Brussel·les, el primer ministre ha proposat convocar eleccions anticipades, una decisió que el Parlament ha d’aprovar amb dos terços de la cambra. La votació, que s’ha celebrat cap a tres quarts d’onze de la nit, hora catalana, ha acabat amb 296 vots a favor de les eleccions a l’avançada i 56 en contra. No hi ha hagut els vots dels diputats laboristes, que s’han abstingut, i per tant, no s’ha arribat al mínim exigit. El Parlament està conformat per 650 diputats.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes