Iglesias insisteix que la clau per arribar a un acord programàtic amb el PSOE és parlar de l’equip de govern

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha insistit aquest dijous que la clau per a arribar a un acord programàtic amb el PSOE és parlar de l’equip de govern. En una entrevista a Telecinco, hores abans que les dues formacions tornin a reunir-se per negociar de nou la investidura, Iglesias ha explicat que s’han llegit el document de les propostes dels socialistes i que ara duran el seu a la trobada d’aquesta tarda. En aquest sentit, ha reivindicat que es reprengui la negociació “on es va deixar” al juliol, en què es demanava que Iglesias quedés fora de l’acord per a un govern de coalició. “Si no falten a la seva paraula, estem molt a prop”, ha assenyalat Iglesias.

Iglesias ha explicat que intentaran convèncer-los després d’haver llegit el document i estiguin per un acord programàtic perquè es parli d’equips de govern “sobre la base de la seva proposta”. “No ens aixecarem de la taula, esperem que el PSOE deixi l’ànsia de tenir totes les cadires i negociï el que han votat”, ha afegit. En aquest sentit, creu que és “prendre el pèl” presentar un programa i intentar-lo separar d’una negociació sobre l’equip de govern.

Sobre la petició insistent de Sánchez perquè PP i Cs s’abstinguin a la seva investidura, Iglesias ha dit que és estrany que “vetin” a Podem i que en demanin el suport. D’altra banda, creu que l’única garantia que el PSOE no se’n vagi amb Ciutadans és que Podem estigui al govern.

Iglesias, que ha lamentat que sembla que Sánchez vol eleccions, també ha considerat que hi ha un problema de convivència a Catalunya que cal resoldre amb diàleg i amb mecanismes democràtics.

- Publicitat -