Comencen les obres de remodelació del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

Els treballs tenen un pressupost de gairebé 3,5 MEUR i un termini d’execució de 18 mesos

El Ministeri de Cultura i Esports ha anunciat l’inici de les obres de remodelació del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). Els treballs tenen un pressupost de gairebé 3,5 MEUR i un termini d’execució d’un any i mig. El projecte inclou la instal·lació d’un nou sistema de climatització i aïllament, la reforma de la instal·lació elèctrica i l’adaptació a la normativa vigent en matèria de seguretat contra incendis i accessibilitat. Amb els treballs es donarà compliment a una sentència judicial que reconeixia que l’immoble, que data del 1942, presenta deficiències relatives a la climatització, tal com denunciaven els treballadors. La seu del MNAT, a la plaça del Rei, va tancar portes l’abril de l’any passat amb previsió inicial de no tornar a obrir fins el 2022.

Publicitat

L’actuació dotarà l’edifici d’una instal·lació de climatització -per refrigerar o calefactar les sales- de la qual actualment no disposa. Segons admet el Ministeri, aquesta mancança fa que, quan s’assoleixen temperatures i un grau d’humitat elevats, les condicions de confort interior siguin “realment molestes” per als visitants i per als treballadors del propi museu.

A més, aquesta instal·lació es completarà amb un sistema de ventilació controlat que permetrà renovar l’aire sense pèrdues tèrmiques excessives i en les condicions de qualitat que es requereixen. Les obres substituiran totes les finestres exteriors.

El projecte també preveu reformar la instal·lació elèctrica i construir un nou centre de transformació a l’interior de l’edifici.

També s’adaptarà l’edifici a la normativa vigent en matèria de seguretat contra incendis i accessibilitat, atès que actualment l’edifici només disposa d’una única escala, ubicada en un dels extrems i sense cap altra alternativa de sortida en cada planta. A més, l’ascensor existent no reuneix els requisits necessaris perquè l’utilitzin persones en cadira de rodes.

Segons el comunicat difós aquest dilluns pel govern espanyol, el projecte està consensuat amb la Generalitat i contempla actuacions que s’han projectat juntament amb els tècnics de la Generalitat. L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural gestiona el MNAT des del 2013.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes