Intel·lectuals i polítics independentismes fan una aposta per recuperar la iniciativa

La iniciativa rep el suport immediat d'Aragonès, Puigdemont, Puig, Costa, Morral, Junqueras i Rovira a la xarxa

Publicitat

“Recuperem la iniciativa! Amb la no-violència i la desobediència civil com a eines, avancem-nos a la sentència. Canviem l’estat de les coses: suma’t al Tsunami Democràtic”. Així s’ha presentat aquesta iniciativa que aplega personalitats de la política i la societat civil i que pretén donar una resposta “ciutadana” a la sentència del Tribunal Suprem per l’1-O. La campanya ha engegat aquest dilluns a primera hora del matí a les xarxes socials i ha rebut el suport immediat de Pere Aragonès, Oriol Junqueras, Marta Rovira, Jordi Cuixart, Ruben Wagensberg (ERC), Carles Puigdemont, Lluís Puig, Josep Costa (JxCat) i Toni Morral (JxCat i Crida). La iniciativa prepara una campanya de mobilització per organitzar una resposta “desobedient i no violenta” a la sentència, i no pretén comptar amb portaveus oficials.

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha donat la benvinguda a la iniciativa de Tsunami Democràtic, que a través de les xarxes socials ha apostat per recuperar la iniciativa amb la “noviolència i la desobediència civil”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mauri ha afirmat que totes les manifestacions amb voluntat de respondre de manera col·lectiva i a través de la lluita noviolenta i, si cal, la desobediència civil, comptaran amb la “complicitat” d’Òmnium. D’altra banda, ha explicat que no s’ha arribat a acords en la cimera independentista d’aquest cap de setmana a Suïssa entre partits i entitats independentistes. “No podem explicar cap tipus d’acord perquè no hi és. Hi ha diversitat de mirades. Però hi ha un compromís i la voluntat compartida de buscar aquest consens i unitat estratègica davant una sentència dura”, ha afegit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes