La delegada de la Generalitat a la Catalunya Central apel·la al fet que cal un Govern a Madrid per desencallar projectes

Camps posa com a exemple les millores a Rodalies o el retorn dels ajuts Miner que l'Estat deu al Berguedà

Publicitat

La delegada de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, apel·la a la necessitat de què es constitueixi un govern espanyol per afrontar “temes encallats” al territori. Camps posa com a exemple la millora de la seguretat de Rodalies, implantar el sistema de la vinyeta o el retorn del deute que té l’Estat amb el Berguedà del Fons Miner. En paral·lel, nega que el procés català hagi afectat al funcionament de la Generalitat. “Segurament ara som més operatius que fa tres anys”, assegura.
En declaracions a l’ACN, Camps reconeix que sense un Govern a Madrid “hi ha temes que no es poden tractar”. Posa com a exemple les deficiències en les línies de Rodalies que passen per la Catalunya Central, la R-3 i la R-4; o la voluntat de l’executiu d’implantar l’alternativa al peatge, el sistema de la vinyeta, a vies com la C-16, un fet que permetria descongestionar la C-55. Un altre dels exemples, afegeix, és el retorn dels ajuts del Fons Miner pendents al Berguedà, un punt on “s’havia avançat” amb l’executiu de Mariano Rajoy i actualment “ha quedat parat”.

El Govern segueix funcionant

La delegada al territori nega que la situació que viu Catalunya hagi afectat al funcionament de la Generalitat. “Les subvencions han seguit sortint”, subratlla, tot posant com a exemple que des del 2012 no es convocava cap Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i enguany s’ha fet amb un pressupost de 250 milions d’euros destinats a cobrir les necessitats inversores del món local.

“Evidentment que la política nacional afecta, però no es deixa de ser operatiu”, insisteix, tot remarcant que fins i tot “potser ara som més operatius que fa tres anys”.

A l’espera de la sentència dels presos independentistes

Camps confia en el fet que la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes dictamini la seva absolució. “Si no els absolen, hi ha d’haver una resposta a tots els nivells, dir que no ho podem tolerar”, opina. La delegada, que recorda que estan empresonats per defensar el dret de vot dels catalans, creu que hi ha d’haver una resposta “pacífica” però d’acord “amb la gravetat dels fets”. “Al final la força la té la gent i existeixen precedents del fet que amb la resistència pacifica es poden canviar les coses”, afegeix.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes