El Síndic defensa que ja ha demanat comparèixer al Parlament pels obsequis que hagi pogut rebre

Ribó es tornarà a posar en contacte aquest dimecres per telèfon amb el president de la cambra catalana per reclamar-li per tercer cop

Publicitat

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha defensat aquest dimecres que ja ha demanat comparèixer davant del Parlament per explicar-se sobre les informacions que l’assenyalen com a destinatari d’obsequis de la trama del 3%. Concretament, es parla d’un suposat viatge a Berlín per veure la final Barça-Juventus del 2015 i que hauria pagat Jordi Soler, acusat de finançar a CDC, segons ‘El Periódico’. Després que Ciutadans hagi tornat a reclamar la seva compareixença en un ple extraordinari i que l’hagi acusat de ser “el Síndic del Procés”, Ribó ha manifestat que ha demanat dos cops, per carta, comparèixer, i que aquest dimecres ho tornarà a fer per telèfon amb el president, Roger Torrent. A més de Cs, el PSC també va demanar la seva compareixença en la Comissió d’Afers Institucionals (CAI).

D’altra banda, ha explicat que la institució publica des del 2008, abans de la Llei de Transparència, tots els obsequis, “des de les taronges d’Alcanar als detalls de visita als Ajuntaments”. També ha assegurat que Cs ja disposa d’aquesta llista.

En una roda de premsa convocada just després d’un contacte informatiu de Cs, que ha convocat aquest dimecres a les portes de la seu del Síndic, Ribó ha manifestat que el Síndic “continuarà defensant la llibertat d’expressió” i ha emplaçat la formació taronja a “dir el que vulguin”. També ha exposat que no entrarà a debatre si les informacions publicades en diversos mitjans sobre el suposat viatge a un partit de futbol a Berlín són o no veritat.

Finalment, ha reivindicat la llibertat d’expressió i, especialment, la dels diputats: “han de tenir-ne d’il·limitada”, ha afegit, i per això ha denunciat que seguirà fent notar que n’hi ha que “alguns no la tenen”. En aquest sentit, ha denunciat l’existència de “presos polítics”, i s’ha defensat del Consell d’Europa per utilitzar aquest terme.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes