El govern espanyol es compromet a pagar el deute amb la Generalitat de l’any 2019 quan Sánchez sigui investit

El Ministeri d'Hisenda assegura a Rac 1 que ara no pot fer el pagament perquè està en funcions

El govern espanyol es compromet a pagat el deute a la Generalitat corresponent al finançament del 2019 tan bon punt sigui investit president. Fonts del Ministeri d’Hisenda han assegurat a Rac 1 que aquesta serà la primera mesura que adoptarà a través del Consell de Ministres i sense passar pel Congrés. Segons fonts del Ministeri d’Hisenda a aquesta emissora, el govern en funcions no pot actualitzar el pagament a les comunitats autònomes i apunten que la culpa és del bloqueig polític. Aquest dimarts el Consell Executiu del Govern ha fet el primer pas per iniciar accions legals contra el govern espanyol per l’impagament d’uns 1.300 MEUR.

Publicitat

Segons el Govern, els recursos retinguts s’eleven a 1.317 M€, que inclouen 874 M€ corresponents a l’actualització de la bestreta per la millor recaptació tributària de l’any 2019 i 443 M€ procedents d’un canvi normatiu en la gestió de l’IVA que Hisenda va introduir l’any 2017 i que va provocar una pèrdua per a les comunitats equivalent a la recaptació d’un mes. Aquest deute s’hauria d’haver retornat l’any 2019, amb la liquidació de l’IVA de l’exercici 2017.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes