Catalunya lidera el projecte europeu Med Pearls per potenciar el turisme responsable

L'objectiu és crear 26 experiències turístiques amb la finalitat de posicionar internacionalment el Mediterrani

Publicitat

L’Agència Catalana de Turisme (ACT), de la Conselleria d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, liderarà el projecte europeu Med Pearls amb un pressupost de tres milions d’euros per potenciar el turisme responsable i sostenible, conegut com ‘slow tourism’.

Entre els socis europeus de l’ACT hi ha The Confederation of Egyptian European Business Associations (Egipte), The Municipality of Thessaloniki (Grècia) i Discovery Travel & Tourism LLC (Jordània), entre d’altres, ha informat la conselleria en un comunicat aquest dimecres.

L’objectiu és crear 26 experiències turístiques amb la finalitat de posicionar internacionalment el Mediterrani com una “destinació de qualitat i excel·lència” per al turisme responsable, a partir de la cooperació pública i privada.

L’agència ha elegit les comarques de l’Anoia (Barcelona), les Garrigues (Lleida) i la Ribera d’Ebre (Tarragona) per formar part del projecte i potenciar així tres experiències catalanes.

El projecte es basa en la desconcentració, la desestacionalització, la diversificació, la innovació i el desenvolupament de l’economia local com a eines per potenciar el turisme responsable.

A més a més, està dirigida a les ‘Destination Management Companies’ (DMCs) amb capacitat per crear productes per a l”slow tourism’, així com a ‘start-ups’ locals i emprenedors que puguin desenvolupar solucions través de les noves tecnologies.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes