Borrell recorda l'”interès” d’Itàlia per accelerar el trasllat de migrants de l’Open Arms a Espanya

"Tan aviat" com s'identifiquin tots els immigrants, "els transportaran a Espanya"

El ministre d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, creu que l’espera perquè es produeixi el trasllat dels migrants del buc Open Arms des d’Itàlia a Espanya “no pot durar gaire”. “Itàlia té el màxim interès a accelerar els tràmits”, ha assegurat.

Publicitat

En declaracions als mitjans amb motiu de la seva participació en la inauguració del curs ‘Quo Vadis Europa? VII. Europa davant el nou cicle polític’ a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) de Santander, Borrell ha confirmat que, si bé no compta amb “molta informació sobre aquest tema”, el buc Audaz de l’Armada espanyola es troba “esperant” a causa que les autoritats italianes estan “acabant d’identificar” les persones que van arribar de l’Open Arms.

Així, ha assegurat que “tan aviat” com s’identifiquin tots els immigrants, “els transportaran a Espanya”, malgrat que ha reconegut no conèixer “els terminis” en els quals es durà a terme aquest transport.

D’igual manera, el ministre ha rebutjat que aquesta situació pugui donar lloc a un “problema” entre Espanya i Itàlia. “Com ha d’haver-hi un?. Al contrari. Itàlia té màxim interès a accelerar els tràmits”, ha asseverat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes