El 85% dels catalans fa servir internet de manera habitual

El CTESC ha destacat que el porcentage del 85,1% és "lleugerament superior" al que s'ha registrat en la resta d'Espanya

El 85,1% dels catalans entre 16 i 74 anys fa servir internet de manera habitual, segons un estudi fet públic pel Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) en un comunicat aquest dimecres.

Publicitat

Un total de 4.704.114 persones van fer servir internet almenys una vegada per setmana a Catalunya durant el 2018, cosa que representa el 16,5% d’aquest col·lectiu a nivell estatal i un augment del 5,2% respecte a l’any anterior.

El CTESC ha destacat que el porcentage del 85,1% és “lleugerament superior” al que s’ha registrat en la resta d’Espanya (82,5%) i la Unió Europea (83%).

A Catalunya, s’ha constatat una “caiguda” en l’ús d’internet a partir dels 55 anys i el CTESC ha advocat per polítiques digitals per revertir aquesta situació.

Hi ha una aproximació entre homes i dones, i els internautes no disminueixen a mesura que es redueix la dimensió dels municipis, a diferència del que passa en el conjunt de l’estat: “S’ha de posar en valor que l’ús d’internet és superior a Catalunya en relació amb Espanya per a totes les dimensions de poblacions”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes