‘Dolor y gloria’, ‘Mientras dure la guerra’ i ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’, preseleccionades per als Oscars

Fins avui, només quatre pel·lícules espanyoles han aconseguit el guardó en la categoria de 'Millor pel·lícula de parla no anglesa'

Publicitat

‘Dolor y gloria’ (Pedro Almodóvar), ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’ (Salvador Simó) i ‘Mientras dure la guerra’ són les pel·lícules espanyoles preseleccionades per representar Espanya en la 92a edició dels premis Oscar en la categoria de ‘Millor pel·lícula de parla no anglesa’. El proper 5 de setembre es coneixerà quina és finalment la pel·lícula seleccionada per optar als Oscars el proper 9 de febrer.

Jesús Vidal, reconegut amb el Goya a Millor Actor Revelació en l’última edició per ‘Campeones’, i Greta Fernández, protagonista de ‘Elisa y Marcela’, han anunciat aquestes candidatures acompanyats de la notària Eva Sanz del Real.

La preselecció s’ha dut a terme entre un total de 36 llargmetratges, que s’han pogut veure o es veuran entre l’1 d’octubre del 2018 i el 30 de setembre del 2019.

L’any passat, els tres llargmetratges que es van incloure en aquesta preselecció van ser Handía (Jon Garaño i Aitor Arregui), ‘Todos lo saben’ (Asghar Farhadi) i ‘Campeones’ (Javier Fesser), i finalment aquesta última va ser elegida per als Oscars. No obstant això, la pel·lícula de Fesser no va aconseguir colar-se entre les preferides de l’Acadèmia de Hollywood.

Fins avui, només quatre pel·lícules espanyoles han aconseguit el guardó en la categoria de ‘Millor pel·lícula de parla no anglesa’: ‘Volver a empezar’, de José Luis Garci; ‘Belle Époque’, de Fernando Trueba; ‘Todo sobre mi madre’, de Pedro Almodóvar; i ‘Mar adentro’, d’Alejandro Amenábar.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes