300 persones es concentren a Barcelona per reclamar a Espanya i Europa un port segur pels rescatats al Mediterrani

Van de la delegació del govern espanyol a la de la Comissió Europea al crit de "volem acollir"

Publicitat

Unes 300 persones s’han concentrat davant la delegació del govern espanyol a Barcelona per exigir una resposta dels governs espanyol i europeu a les persones rescatades per les tripulacions de l’Open Arms i l’Ocean Viking. Convocada per la Caravana Obrim Fronteres, la Coordinadora Obrint Fronteres i Stop Mare Mortum, els manifestants han cridat “no més morts al Mediterrani”, “cap persona és il·legal” i “volem acollir”. Davant una pancarta que demanava “vies legals i segures” han llegit un manifest i han iniciat una marxa fins la delegació de la Comissió Europea a Barcelona. Anna Palou, portaveu Stop Mare Mortum, ha apel·lat a la “responsabilitat” dels ciutadans europeus a “exigir als nostres governs que obrin els ports, que siguin segurs” perquè “estan vulnerant el dret internacional, el dret a l’asil, el marítim i a la infància”, ha criticat. Per la seva banda, la portaveu d’Open Arms, Mar Sabé, ha explicat que utilitzen totes les vies per poder desembarcar, i que la carta que han enviat a l’ambaixada d’Espanya a Malta demanant asil per 31 menors n’és una més.

“El govern espanyol té una oportunitat d’acollir perquè podria demostrar que hi ha una altra manera de fer política, ho va fer amb l’Aquarius”, ha dit Palou. Ha afegit que també reclamen un sistema d’acollida digne i que s’obri un debat sobre la Llei d’estrangeria. “Si existissin vies legals i segures d’accés al territori europeu no es necessitarien vaixells de rescat al mar”, ha reblat.

La portaveu d’Open Arms ha dit que exigeixen “que el govern espanyol lideri davant la Comissió Europea un mecanisme de desembarcament” i que després “es faci la reestructuració de l’acollida”. Ha criticat que està previst que fa dos dies hi hagi un temporal i no els deixen anar a aigües territorials per protegir-se’n. Finalment, ha agraït el suport de la concentració per demanar un port segur.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes