EH Bildu diu que la rebuda als presos d’ETA és “un dret” però cal evitar “dolor afegit” a les víctimes

Pel que fa a les denúncies que s'han interposat contra la celebració d'aquestes rebudes, Larrion ha assenyalat que, fins ara, "no tenen recorregut" en la Justícia

Publicitat

La parlamentària i portaveu d’EH Bildu a l’Ajuntament de Vitòria, Miren Larrion, ha mantingut aquest dimecres que la rebuda als expresos d’ETA és “un dret reconegut” dels familiars i amics, alhora que ha dit que “cal evitar un dolor afegit i indegut” a les víctimes del terrorisme.

En una entrevista que ha concedit a Onda Vasca, recollida per Europa Press, Larrion ha afirmat que l’assumpte de les rebudes als expresos d’ETA cal “analitzar-lo en tota la seva profunditat”. En aquest sentit, ha assenyalat que “ja hi ha diferents punts sobre la taula, tant les reflexions que s’han fet des dels diferents partits, des del Fòrum Social o fins i tot des de Sare, i hi ha diferents elements en què crec que ningú no discuteix que la rebuda és un dret”, així com que “això pot causar danys absolutament innecessaris a les víctimes”.

“Si el que volem és una societat que reconegui el que ha passat, n’aprengui i construeixi el futur, cal posar tots aquests elements sobre la taula, parlar i arribar a acords, cosa que és absolutament possible i ja hauria d’haver passat”, ha defensat, i ha instit que, “si ara mateix tenim l’oportunitat sobre la taula, caldrà actuar”.

Pel que fa a les denúncies que s’han interposat contra la celebració d’aquestes rebudes, Larrion ha assenyalat que, fins ara, “no tenen recorregut” en la Justícia, perquè “és un dret reconegut dels familiars i amics rebre una persona que ha estat allunyada durant anys”. “Ningú no discuteix que això entra dins del dret, tot el contrari”, ha reiterat, i ha precisat que “no hi ha homenatges”, sinó que “estem parlant de rebudes”.

Navarra

D’altra banda, després de la presa de possessió de la socialista María Chivite com a presidenta de Navarra, al capdavant d’un govern que estarà format pel PSN, Geroa Bai i Podem, amb el suport d’Izquierda-Ezkerra, Larrion ha recordat que EH Bildu ha “permès” aquest executiu i “sabem que, perquè aquest govern doni fruits, haurem d’estar col·laborant intensament si volem que allò que es va iniciar fa quatre anys, aquest canvi a Navarra, pugui continuar i puguin passar les coses que creiem que han de passar a Navarra i també a Madrid”.

Al seu parer, cal que “tot avanci” i a Navarra “l’oportunitat que es va obrir fa quatre anys cal estabilitzar-la”. A més, ha dit que, “des del pragmatisme polític que ens caracteritza”, la posició d’EH Bildu a Navarra “anirà en funció dels projectes que es posin sobre la taula”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes