L’Ajuntament de Barcelona llança una campanya de propaganda contra la venda ambulant no autoritzada

Els missatges van destinats sobretot a turistes i recorden l’existència de sancions de fins a 500 euros per la compra il·legal

Publicitat
L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquest divendres la campanya ‘Compra legal’ amb l’objectiu de promoure el comerç de proximitat i tradicional i dissuadir, sobretot als turistes, de la venda ambulant no autoritzada. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha explicat que serà una campanya “en positiu”, destinada a convèncer del fet que la compra legal “contribueix a un model de ciutat cohesionat” tot i que també buscarà donar a conèixer l’existència de sancions que poden arribar als 500 euros. La campanya, que s’articularà en català, castellà, anglès i francès, es podrà veure a través de les xarxes socials, i en cartells en llocs com ara comerços i hotels, en vinils exteriors d’autobusos i a través de la megafonia i les pantalles del Metro.
La iniciativa, que dóna continuïtat a la Campanya de Convivència 2019 de l’Ajuntament, s’estendrà fins a finals de setembre amb el lema ‘A Barcelona la compra legal fa ciutat’. A banda dels cartells informatius, el consistori també ha anunciat que distribuirà 28.000 postals entre els establiments dels principals eixos comercials de la ciutat amb un missatge d’agraïment per als compradors.

A més, Collboni s’ha mostrat contundent en la defensa de les normes de la ciutat i ha vinculat el problema del ‘top manta’ amb la manca de seguretat de la ciutat. “Les normes de la ciutat s’han de complir, hem de preservar l’activitat legal de la gran majoria de comerciants que compleixen les normes, paguen impostos i generen riquesa i llocs de treball de la ciutat”, ha explicat Collboni. El primer tinent d’alcaldia ha definit la situació de la ciutat com a “crisi d’inseguretat” i ha dit que l’Ajuntament seguirà “aplicant amb la màxima determinació les mesures que va iniciar l’anterior govern”. “No podem permetre un ús de l’espai públic monopolitzat per l’activitat il·legal, que posi en risc la convivència i que s’acabi cronificant”, ha afegit el tinent d’alcaldia.

Malgrat tot, Collboni també s’ha mostrat obert a dialogar amb els manters, que han convocat una manifestació aquest divendres a la tarda per demanar que se’ls deixi vendre durant algunes hores del dia. El primer tinent d’alcaldia ha matisat, però, que la conversa ha de ser sempre dins de la “legalitat de la ciutat de Barcelona”, tot i que no ha tancat la porta a “modificar les ordenances municipals”.

Per altra banda, Collboni també ha reconegut el vessant social de la problemàtica de la venda ambulant il·legal. “El problema del ‘top manta’ no és només un problema de seguretat, és un problema de competència deslleial, d’incompliment de les normes i d’imatge de la ciutat, però també té una part social, que tenim molt present”, ha declarat Collboni, que ha afegit que el consistori pretén en els pròxims mesos “potenciar i redoblar l’esforç pressupostari destinat a les mesures d’acompanyament i d’inserció sociolaboral de les persones que es troben en l’àmbit del comerç il·legal”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes