Ada Colau convida Luis Pastor a la Mercè en resposta a la “censura” de l’Ajuntament de Madrid

L’alcaldessa ha anunciat via Twitter que l’artista actuarà a les festes de la ciutat al setembre

Publicitat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest divendres que Luis Pastor actuarà a les festes de la Mercè 2019. La contractació del cantautor s’ha realitzat com a reacció a la cancel·lació del concert que ell i el seu fill havien d’oferir el 8 de setembre a les festes d’Aravaca (Madrid). L’Ajuntament de la capital espanyola ha suspès aquest concert programat per l’anterior alcaldessa, Manuela Carmena, en un gest que els artistes van qualificar ahir de “censura”. Menys de 24 hores després, Colau ha anunciat en una piulada que Pastor actuarà a la Mercè. “Una societat oberta i democràtica només és possible amb una cultura lliure, crítica i sense mordasses”, ha proclamat l’alcaldessa. El concert del cantant serà el dia 23 de setembre a l’Avinguda de la Catedral. Colau també ha anunciat l’actuació del fill de Pastor, Pedro Pastor, però la seva contractació encara no està confirmada.

L’Ajuntament de Barcelona ha confirmat la contractació de Luis Pastor per actuar a les festes de la Mercè, després que el consistori de Madrid hagi cancel·lat el seu concert programat a Aravaca (Madrid) al mes de setembre. “L’Ajuntament no es pot posar de perfil, ha de ser garant de la llibertat d’expressió”, ha complementat la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, aquest migdia.

Sanz ha explicat que van fer la proposta al cantant “ràpidament” després de conèixer la decisió de l’Ajuntament de Madrid, i s’ha congratulat que Pastor acceptés. La responsable municipal ha defensat que Barcelona sigui “espai de refugi de totes les persones que se senten agredides” per un ajuntament, el de Madrid, que ha qualificat “d’extrema dreta”.

Per Sanz la decisió del consistori madrileny és “una altra de les seves actituds poc democràtiques”, ha dit en referència a cancel·lacions de concerts recents, com la del grup madrileny Def Con Dos. “Hem vist com un cantautor de referència i compromès amb la llibertat d’expressió veu el seu concert cancel·lat de forma arbitrària, ideològica i absolutament inacceptable en un estat democràtic”, ha insitit. Sanz també ha avisat que des de Barcelona emprendran “les mesures necessàries” perquè l’Ajuntament de Madrid “rectifiqui”.

La decisió de la suspensió del concert de Luis Pastor i el seu fill, programat per l’anterior ajuntament madrileny, va ser de la nova Junta de Districte de Moncloa-Aravaca, i això , malgrat les discrepàncies públiques manifestades per la delegada de Cultura del nou Ajuntament i ex diputada al Parlament, Andrea Levy.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes